Ingessons sista vädjan till vännerna

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Klas Ingesson kontaktade den ”Hemliga fyran” – han ville umgås en sista gång.

Men Anders Limpar kunde inte ta farväl av sin vän.

– Han sa: "Om han får reda på hur det ligger till kommer han simma hem från Asien", säger Lasse Eriksson till Expressen.se.

Klas Ingesson, Tomas Brolin, Anders Limpar och Lasse Eriksson kallades för ”Moose-ligan” eller ”Hemliga fyran” under landslagstiden. För två veckor sedan ringde ”Klabbe” upp Brolin – han ville ta farväl av sina närmaste vänner.

Eriksson och Brolin åkte ner och hade en sista dag med Ingesson.

– Jag och Tomas Brolin åkte ned till Ödeshög och var hemma hos Klas i sitt hem. Det var ett väldigt trevligt och bra samtal där vi fick möjlighet att på ett sätt säga hej då. Vi sa inte hej då, men det kändes så när vi åkte därifrån, att det är sista gången vi träffas där. Det känns skönt att ha varit där och fått uppleva den stunden tillsammans, vi hade väldigt roligt, skrattade och hade trevligt. Men vi grät också och tyckte det var tråkigt givetvis, det var ett känslofyllt möte, säger Lasse Eriksson till Sportbladet.

”Åka ner så fort som möjligt”

Han visste att det var sista mötet med Ingesson.

– Egentligen sa han det när han ringde till oss och ville att vi skulle komma dit och hälsa på honom. Då förstod vi att det var nära. Och vi visste också vad läkarna hade sagt, att de hade sagt två-tre veckor. Då kände vi att vi måste åka ner så fort som möjligt och fick den tiden och få sista tiden tillsammans, säger Eriksson.

– Men han uttryckte fortfarande en optimism och sa: ”Vi ses igen om två-tre veckor, då har vi nya grejer på gång”. Men någonstans visste nog han och vi att det var sista gången vi skulle träffas.

”Typiskt Klas att bry sig”

Anders Limpar kunde dessvärre inte medverka, han var bortrest. Lasse Eriksson berättar att Ingesson ställde ett sista krav till sina vänner under besöket i Östergötland.

– Vi fick inte berätta för Anders Limpar om hur illa ställt det var, han sa "Om han får reda på hur det ligger till kommer han simma hem från Asien". Det var typiskt Klas att bry sig om alla andra på det sättet, även in i det sista, säger han till Expressen.

Tomas Brolin är väldigt nedstämd när han pratar med Sportbladet om sista mötet med Ingesson.

– Ja, man kommer nog aldrig fatta det där. Han var så levande, säger Brolin.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.