Nyförvärvets galna mål i stormötet

Publicerad 2018-07-29

Över 100 000 åskådare på läktarna.

Då stod Xherdan Shaqiri för en drömdebut.

Han cykelsparkade in ett mål när Liverpool slog rivalen Manchester United med 4–1.

– Det är inte normalt, säger tränaren Jürgen Klopp.

Det må ha varit en försäsongsmatch, men matcher mellan United och Liverpool är alltid heta och haussen blev inte direkt mindre när tränarna José Mourinho och Jürgen Klopp piskade i gång ett ordkrig på presskonferenserna inför.

Matchen spelades på Michigan Stadium som är den näst största idrottsarenan i världen, bara slagen av Rungrado 1st of May Stadium i Pyongyang, Nordkorea.

Hur många som kom för att se PL-giganterna mötas?

101 254, enligt Twitter-kontot @thisisanfield.

Två (!) straffar

De fick se Liverpool ta ledningen efter en tveksam straff där storstjärnan Mohamed Salah gick omkull i straffområdet. Salah var själv sugen på att slå straffen, men radarpartnern Sadio Mané tog till slut hand om den och förvaltade den på bästa sätt.

Det var Liverpools första av två tilldömda straffar. Den andra kom i den 74:e minuten och förvaltades av Sheyi Ojo.

Men det är inte straffarna, eller det faktum att Liverpool till slut vann med 4-1, som det kommer att snackas om efteråt – utan Xherdan Shaqiris drömdebut.

”Sensationellt”

Den 26-årige schweizaren, som köptes loss häromveckan för den nätta prislappen 160 miljoner kronor, byttes in till den andra halvleken och i den 66:e minuten spelade han fram Daniel Sturridge – som bara hade varit på planen i drygt 20 sekunder – till 2-1. Och i den 82:a minuten gjorde han själv mål – via en stenhård cykelspark.

”En sensationell träff”, skriver Manchester Evening News.

”Försäsong eller inte, det är en makalös fotboll Shaqiri visar upp”, skriver Twitter-kontot Anfield HQ.

Även tränaren Jürgen Klopp var imponerad.

– Det var snyggt, helt klart. Det är inte normalt att anpassa sig så bra till sättet att spela efter fyra dagar i klubben. Det var bättre än jag hade väntat mig, även om den här matchen var ganska enkel att komma in i, säger Klopp enligt Liverpool Echo.

Xherdan Shaqiri själv skickade en hälsning till supportrarna på Liverpools Twitter-konto.

– Jag är väldigt stolt över att göra ett så fint mål, jag hoppas att det kommer många fler. Tack för stödet, säger 26-åringen.

Andreas Pereira gjorde Uniteds enda mål, också det ett vackert sådant, en frispark som knorrade sig upp i krysset.

Men Shaqiris mål var i en klass för sig.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.