Klart: Malmö FF värvar jättetalang

Adi Nalic klar för allsvenska klubben: ”Lite av en dröm”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Malmö FF

FOTBOLL

Malmö FF värvar.

Jättelöftet Adi Nalic, 20, är klar för klubben.

– När jag hörde om intresset var det ett ganska lätt val, säger mittfältaren till MFF:s hemsida.

Malmö FF slutade trea i allsvenskan.

Förhandsfavoriten floppade under våren, men hämtade i kapp efter ett tränarbyte och lyckades till slut lägga vantarna på en Europa-plats.

Och nu rustar klubben inför nästa säsong.

Senast in?

”Tänkte: Här ska jag spela”

20-årige jättelöftet Adi Nalic, senast i Landskrona.

Mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt. Han var med och åkte ur superettan med Landskrona den gånga säsongen och är laddad för ddatt testa lyckan i landets högsta serie.

– MFF är Sveriges största klubb och när jag hörde om intresset var det ett ganska lätt val. När jag var yngre såg jag en del MFF-matcher. Här ska jag spela en dag, tänkte jag. Att jag nu ska få spela framför supportrarna på Stadion, det är lite av en dröm.

Nalic gjorde fem mål och åtta assist i superettan under säsongen.

– Jag är en individuellt skicklig spelare, som samtidigt är en bra lagspelare. Mina största styrkor är min teknik och arbetskapacitet. Jag jobbar mycket både offensivt och defensivt och rör mig på stora ytor över hela planen, säger han.

Sportchefen Daniel Andersson berättar att MFF haft ögonen på 20-åringen, som tidigare ska ha dragit till sig intresse från klubbar som Juventus, Barcelona och Manchester United.

– Vi har följt honom ett bra tag. Han har senast varit i Landskrona som har haft det tufft men där han ändå har gjort en bra säsong. Han har spetsegenskaper inom avslut och teknik som är väldigt spännande. Jag tror att han kan utvecklas ännu mer i vår miljö. Han har glöd och rätt inställning, säger Daniel Andersson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.