Nu vill Djurgården knyta upp Mushekwi: ”Mer bevis behöver inte jag ha i alla fall”

Där har ni succélånet Nyasha Mushekwis facit i Djurgården.

Anfallaren svarade för två mål och en assist när Falkenberg besegrades med 3-1.

– It's a blessing from God, säger tvåmålskytten Mushekwi.

Nyasha Mushekwi har visat sig vara ett lyckat lån hittills för Djurgården.

Anfallaren lånades in från sydafrikanska Mamelodi Sundowns FC inför säsongen och han har fått en flygande start i Stockholmsklubben.

Inför dagens möte med Falkenberg på Tele2 Arena hade han svarat för tre mål under de inledande fem matcherna.

Två mål och en assist

Djurgården pressade gästerna under den första halvleken och trots en hörnstatistik på 8-0 var halvtidsresultatet 0-0.

I den andra halvleken fortsatte hemmalagets tryck och utdelningen kom i matchminut 67. Kevin Walkers frispark hittade Mushekwis panna och anfallaren kunde enkelt sätta 1-0.

Dryga fem minuter senare kom succélånets andra mål i matchen när han stötte in 2-0 från nära håll efter ett inspel av Haris Radetinac som blivit frispelad på högerkanten.

Innan anfallaren klev av en minut från slutet hade han spelat fram till Daniel Berntsens 3-0 mål.

– It's a blessing from God, säger Nyasha Mushekwi efter matchen om sin målproduktion under säsongsinledningen.

Delad skytteligaledning

Mål fyra och fem för säsongen och mål för tredje matchen i rad ger honom en delad förstaplats i allsvenskans skytteliga tillsammans med Malmös Jo Inge Berget som även han svarade för två mål i segern mot Halmstad.

Falkenbergs Hakeem Araba snyggade till siffrorna när han satte sitt andra mål för säsongen och fastställde slutresultatet till 3-1.