Affären kollapsade – i sista sekunden

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Leandro Damiao står utan klubb efter sprickan i Betis

Zzzilly Zzzeason?

Knappast.

Leandro Damiao skapade dramatik – igen.

I tre års tid har Leandro Damiao ryktats lämna den brasilianska fotbollen för att ta klivet över till någon av de europeiska ligorna.

Tottenham har jagat brassen under flera transferfönster och sommaren 2013 var Napoli nära att slutföra värvningen av den landslagsmeriterade brassen.

”Löjligt sent och oväntat”

Men Damiao har gång på gång tvingats kvar i Brasilien fram till för en dryg vecka sedan när allt verkade klart med en övergång till Real Betis. Damiao hade landat på flygplatsen i Sevilla och alla väntade bara på den officiella presentationen.

Men i sista stund kollapsade övergången, skriver spanska Marca.

Betis styrelse tackade nej till att plocka in den 26-årige anfallaren sent i går efter att Damiao och sportchefen Eduardo Macia förhandlat fram ett kontrakt fram till sommaren medan Betis styrelse ville skriva ett 18 månader långt kontrakt.

”Betis styrelse avvisade i går löjligt sent och oväntat värvningen av brasilianaren Leandro Damiao trots att man nått en överenskommelse i flera dagar och att han hade genomgått den obligatoriska läkarundersökningen”, skriver tidningen.

Är klubblös

Transferfönstret stängde vid midnatt i Spanien, men en eventuell övergång kan räddas ändå.

Damiao är nämligen klubblös efter att ha brutit kontraktet med Santos den 7 januari och om han och klubben lyckas enas om ett nytt kontrakt kan han registereras vid ett senare tillfälle.

Sportchefen Eduardo Macia är dock förbannad på sin egen styrelse efter att affären kollapsat vilket gör att anfallaren hamnat i kläm.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.