Serie A

Allegri sparkas efter nya fiaskot

Av: 

Henrik Lundgren

FOTBOLL

Tassotti ersätter tillfälligt

Förlusten mot Sassuolo blev droppen.

Massimiliano Allegri sparkades efter ett kort möte nu på förmiddagen.

Clarence Seedorf är favorit till att ersätta honom.

19-åringen Domenico Berardi hade sitt livs kväll när han sänkte Milan med fyra mål (se målen här). För Milantränaren Massimiliano Allegri var det en mardröm - som också fortsatte i dag.

Han anlände till Milanello klockan elva och förberedde sig för träningen klockan tolv. Men bara 26 minuter hade han fått sparken.

– AC Milan meddelar att Massimiliano Allegri och hans personal med omedelbar verkan fått sparken. Laget tas tillfälligt över att Mauro Tassotti, skriver klubben ett pressmeddelande.

Tassotti har sedan han slutade spela 1997 varit anställd av klubben, under större delen av tiden har han varit assisterande tränare. Men hans tid som huvudtränare kan komma att bli rekordkort. Han kommer att leda Milan i cupmatchen mot Spezia på onsdag, men redan i eftermiddag ska Adriano Galliani ha ett möte med Barbara Berlusconi för att besluta vem som ska ta över efter Allegri.

”Tillåter honom att lämna”

Förre storspelaren Filippo Inzaghi har varit favorit till att ersätta under våren, följd av Clarence Seedorf till sommaren. Holländaren spelar för närvarande för Botafogo i Brasilien, men därifrån kommer nu nya uppgifter från Seedorfs advokat. Seedorf har sagts vara bunden till Botafogo till sommaren, men enligt Deborah Martin stämmer det inte.

– Jag har personligen skrivit kontraktet mellan Seedorf och Botafogo, och det finns med en klausul som tillåter honom att när som helst lämna klubben, utan övergångssumma, så länge som han inte börjar spela för någon annan klubb. Jag vill också understryka att Seedorf nu har alla papper som behövs för att träna ett lag och har genomgått alla nödvändiga utbildningar såväl i Holland som i Brasilien, säger hon enligt Gazzetta dello Sport.

Enligt de senaste uppgifterna från Brasilien kan Seedorf vara på plats i Milano redan på torsdag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

US Sassuolo Calcio

Massimiliano Allegri

Clarence Seedorf

AC Milan

Domenico Berardi