Bekräftat: Rantie lämnar MFF

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tokelo Rantie vill fortsätta karriären i England”

Foto: Tokelo Rantie, i mitten, lämnar MFF.

Malmö FF har bekräftat jätteaffären.

Tokelo Rantie, 22, lämnar Skåneklubben för spel i England.

– Vi har fått ett mycket bra bud, säger sportchefen Per Ågren till mff.se.

För några timmar sedan avslöjade Sportbladet att Malmö FF säljer Tokelo Rantie till engelska Bournemouth. Anfallaren saknades på dagens träning, men MFF ville inte berätta var 22-åringen befann sig.

Nu har Skåneklubben bekräftat jätteaffären på sin officiella hemsida.

– Vi har fått ett mycket bra bud och Tokelo Rantie vill fortsätta karriären i England, säger sportchefen Per Ågren till mff.se.

Enligt uppgifter till Sportbladet handlar det om en prislapp på 3,5 miljoner pund, det vill säga 35 miljoner kronor. MFF kommenterar inga siffror på hemsidan.

”Var ett mycket svårt beslut”

Rantie är väldigt glad över att få chansen att spela i Englands näst högsta serie, The Championship, med Bournemouth. Han berättar även att han njutit under sin tid i Skåne.

– Jag har verkligen stortrivts i MFF och fått mycket speltid och stort förtroende. Jag har blivit väl omhändertagen och fått de bästa förutsättningarna för att lyckas. Jag vill passa på att tacka alla supportrar, medspelare och tränare för att ni gjort min tid i Malmö FF så speciell. Nu fick jag möjligheten att flytta till England vilket var ett mycket svårt beslut, men väldigt viktigt för min familj och min karriär, säger Tokelo Rantie.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.