Efter 42 års väntan: allsvenskan nu nära

Uppdaterad 2016-10-21 | Publicerad 2016-10-17

Sirius körde över Öis: ”Visar inga pungkulor”

Sirius körde över Örgryte.

– Vi visar från minut ett att vi vill upp i allsvenskan, säger Kim Skoglund till TV4 Sport.

Nu kan Uppsala-klubben bli klart för allsvenskan redan om en vecka.

Sirius tog vara på jätteläget i den 27:e omgången.

Efter att tvåan AFC United kryssat i går och trean Halmstad förlorat i fredags kunde serieledande Sirius ta ett stort steg mot allsvenskt kontrakt när man rundade av denna omgång med att ta emot Örgryte.

Och som man gjorde det:

1-0 i den 8:e minuten sedan Jakob Bergman kunnat stöta in bollen i tomt mål efter målvaktsretur på nick.

2-0 i den 11:e minuten sedan Ante Björkebaum spelats fri i djupled och rullat in bollen.

3-0 i den 34:e minuten efter att bollen studsat Sirius väg och Alexander Nilsson lite tursamt fått en lyra på bollen över Öis målvakt Abbas Hassan sedan den tagit på en bortaförsvarare.

4-0 i den 36:e minuten sedan Björkebaum störtrat fram först på en fin passning snett-inåt-bakåt av Alexander Nilsson.

”Visar inga pungkulor”

– Vi visar från minut ett att vi vill upp i allsvenskan. Vi kör över dem i första halvlek, säger Kim Skoglund till TV4 Sport.

De två dubbelstötarna innebar att matchen förstås var avgjord efter en dryg halvtimme inför de 5554 åskådarna på Studenternas.

Öis fick sedan, på sitt enda avslut på mål i matchen, ett tröstmål i den 78:e minuten genom William Atashkadeh.

Därmed leder Sirius superettan med fem poäng när det återstår tre matcher. Man kan faktiskt bli klara för allsvenskan redan i nästa omgång om man besegrar Halmstad borta. En poäng lär också räcka med tanke på den fina målskillnaden man har.

– Toppmöte, säkert mycket folk, det ska bli jäkligt kul, säger Skoglund.

Det ser bra ut men det är inte klart än, säger Skoglund.

Senast Sirius var i allsvenskan var 1974 och man var faktiskt nere och vände i division fyra två gånger på 1980-talet.