Publicerad 2019-04-20

Leipzig klarade en viktig bortaseger i Bundesliga mot Borussia Mönchengladbach.

Landslagsstjärnan Emil Forsberg gjorde assist, men byttes ut i andra halvlek.

RB Leipzig har ett fint grepp om tredje plats i den tyska ligan.

Segern mot Borussia Mönchengladbach, den femte raka, var viktigt för att behålla positionen, men det satt hårt inne.

För trots att gästande Leipzig tog ledningen med både 1–0 via straff av Marcel Halstenberg och spelmål av samma spelare så blev det en tät slutspurt i andra halvlek.

Detta efter reduceringen av fransmannen Alassane Pléa som förvaltade en djupledsboll påpassligt med en fin yttersida.

Leipzig hade flera lägen för att punktera matchen men Timo Werner missade ett friläge rakt framifrån och dansken Yussuf Poulsen satte sitt skott från vänster position i straffområdet i burgaveln.

Såg missnöjd ut

Den mesta av den sena dramatiken såg den svenska mittfältaren Emil Forsberg från bänken.

Svensken byttes ut i den 74:e minuten. Till synes inte helt nöjd med att få lämna planen dock.

Emil Forsberg stod för flera fina aktioner. Rapp i steget och fin i spelet, samtidigt som han gjorde ett stabilt defensivt arbete.

Och så låg han bakom segermålet. Emil Forsberg fick bollen i till vänster strax utanför straffområdet och var på väg inåt när han satte en nätt, vaken passning i djupet till Marcel Halstenberg. Det var ”Foppas” sjätte assist den här säsongen i ligaspelet.

– Jag visste att jag skulle slå straffen i det hörnet och gällande det andra målet slog Emil Forsberg en perfekt passning till mig, sa tvåmålsskytten Halstenberg efter matchen.

I hemmalaget kom Oscar Wendt in på planen med tio minuter kvar av matchen. Han var involverad i ett par offensiva attacker, ett gav Patrick Hermann en kvitteringschans.

Men Leipzig vann med 2–1.