Målskytten ut skadad i FC Rosengårds nya seger

Publicerad 2020-08-02

Johanna Rytting Kaneryd gav FC Rosengård ledningen mot Piteå – men tvingades utgå skadad strax senare.

Regerande mästaren vann till slut med 2–1 mot laget som de aldrig förlorat mot.

Piteå dystra facit mot FC Rosengård håller i sig då laget än en gång åkte på förlust.

– Jag tycker att vi som helhet gör en väldigt bra match här nere. Det är tufft att spela mot Rosengård borta. Jag tycker att vi verkligen ger det en chans i dag, säger Piteås Josefin Johansson till SVT.

FC Rosengård tog tidigt ledningen med ett fint mål av Johanna Rytting Kaneryd i den 13:e minuten.

Med 20 minuter senare fick hon utgå med en skada.

Johanna Rytting Kaneryd skadade sig.

Larsson målskytt igen

Anfallsstjärnan Mimmi Larsson hade då redan utökat ledningen till 2–0, vilket var ställningen i paus.

Målet var Larssons femte den här säsongen och nyförvärvet för året kliver upp som delad tvåa i skytteligan.

Men Piteå gav sig inte. Hårt jobbande veteranen Josefin Johansson gjorde 2–1 i början av andra halvlek och skapade spänning mot ett trött FC Rosengård.

Hemmalaget lyckades dock hålla undan och tog sin sjätte seger på de åtta matcher som spelats.

– Vi börjar jättebra. Det var en väldigt skön start med två mål. Det sliter såklart, vi har spelat väldigt tajt, säger Caroline Seger, som hoppade in i slutet, till SVT.