Citys seger ger drömläge för Liverpool

Publicerad 2019-12-21

Manchester City körde över Leicester i kampen bakom Liverpool.

En seger som ger Jürgen Klopps serieledare chansen att stänga ligan på annandagen.

När Jamie Vardy sprintade loss från Fernandinho och chippade in 1–0 för Leicester efter dryga 20 minuter var det allt annat än rättvist. Bortalaget hade knappt lånat bollen från start och ligatrean City skapade chans på chans.

Men det målet stoppade inte Pep Guardiolas mannar. Ex- Leicester-spelaren Riyad Mahrez sköt 1–1 via benet på mittbacken Caglar Soyuncu efter 30 minuter och precis innan paus fixade Raheem Sterling en straff som Ilkay Gündogan förvaltade till 2–1.

Jesus första på hemmaplan

Jamie Vardy sprattlade visserligen till ett par gånger till men City förde matchen hela vägen – 23–5 i målchanser! – och till slut kunde även Gabriel Jesus göra 3–1. Anfallarens första mål på hemmaplan under säsongen.

Pep Guardiola rankade det som en av årets allra bästa insatser av Manchester City.

– Sättet vi spelar på i dag är riktigt bra. Leicester är ett lag som inte släpper in mycket mål men vi skapar riktigt många chanser, säger han till Sky Sports.

Leicester-tränaren Brendan Rodgers var ödmjuk efter förlusten.

– Vi fick oss en läxa i dag, det finns inget att klaga på när det kommer till resultatet, säger han.

Resultatet var lika mycket ett sista halmstrå för Citys titeljagande som det var ett perfekt resultat för Liverpool. Det betyder att man trots en match mindre spelad är tio poäng före tvåan Leicester och elva för Manchester City. Dessutom möter man just Leicester på annandagen och kan då spika i den sista spiken i titelkistan.