Simon Thern

Östersund bröt förbannelsen. Men IFK Norrköping öser in ännu fler mål.

Simon Thern gjorde 3–2 i 90:e minuten och Sead Haksabanovic 4–2 på tilläggstid.

– Vi är jävligt bra, säger Thern till DPlay.

IFK Norrköping kom med tre raka segrar och 9–2 i mål mot hemmalaget Östersunds futtiga en pinne och 0 gjorda mål framåt.

Spelbilden blev i stora delar därefter under den första halvleken. IFK Norrköping, allra oftast med Sead Haksabanovic som regissör, tryckte på men var svagt i avsluten.

I stället tog Östersund och Simon Kroon vara på ett kontringstillfälle. Kroon löpte från egen planhalva och avslutade stolpe in till just då överraskande 1–0 (35).

Haksabanovic fixade straff

Haksabanovic fick en knuff i ryggen, precis på straffområdesgränsen i 45:e minuten, och den efterföljande straffen satte Christoffer Nyman säkert i mål till 1–1 med sitt tredje allsvenska mål.

– Jag känner en knuff i ryggen. Jag försöker stå upp men när jag känner den är det bara att lägga sig, säger Haksabanovic till DPlay.

Det fortsatte att svänga rejält om matchen i den andra halvleken.

En ny ÖFK-kontring gav effektiv utdelning för hemmalaget när av utländska klubbar jagade Jordan Attah Kadiri kyligt rullade in 2–1 (51).

Men med sitt fjärde allsvenska mål för säsongen gav Totte Nyman, framspelad av 17-årige Isak Bergmann Johannesson, Norrköping nytt hopp visa sitt 2–2-mål (69).

Norrköping tryckte på och Östersund hade nya kontringslägen utan att något av lagen fick till det och det såg ut att bli delad poäng.

Thern avgjorde

Men i sista ordinarie spelminuten fick Simon Thern bollen inne i straffområdet. Mittfältaren vände om och sköt in 3–2 via ÖFK-försvararen Thomas Isherwood bakom en helt ställd Aly Keita.

På tilläggstid fastställde Sead Haksabanovic slutresultatet, 4–2, i en kontring.

– Vi trycker ned Östersund i stort sett i hela matchen. De gör två fina mål på kontringar och vi får räkna med att det kan bli så när vi spelar ett aggressivt, offensivt försvarsspel, säger Simon Thern till DPlay.

– Men så länger man gör fyra mål framåt så brukar det räcka ändå...