Drömstart – sedan skadechock i Kalmar

Uppdaterad 2017-07-26 | Publicerad 2017-07-15

Viktor Elm bärs av planen.

Drömstart målmässigt – men en mardrömslik inledning ur skadesynpunkt.

Nanne Bergstrand tvingades plocka ut halva sin backlinje efter drygt 20 minuter mot AFC Eskilstuna.

– Är det hjärntrappan så ska Viktor Elm kunna vara tillbaka till nästa match, säger Bergstrand.

Nanne Bergstrand står fortfarande utan seger sedan återkomsten på tränarstolen i Kalmar FF.

Men borta mot allsvenska jumbon AFC Eskilstuna är förutsättningarna goda att kamma hem tre poäng.

Detta efter att Papa Alioune Diouf nickat in 0–1 på Emin Nouris fina inlägg efter bara åtta minuter.

Men allt var inte frid och fröjd hos gästerna.

Thorbjörnsson och Elm ut

Efter 18 minuters spel tvingades vänsterbacken Markus Thorbjörnsson utgå. 29-åringen blev plötsligt liggande i gräset och tog sig för högerbenet innan han ersattes av Anton Maikkula.

Och som om inte det vore nog tvingades mittbacken Viktor Elm kliva av bara sex minuter senare efter att ha fått sin egen målvakt, Lucas Hägg-Johansson, över sig i en luftduell.

– Vi får ingen optimal situation med att behöva byta två i backlinjen efter 24 minuter, men det är ingen ursäkt i sig, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand.

Med kraftiga smärtor lyftes Elm ut på bår och ersattes av Sebastian Starke Hedlund.

Efteråt ville Viktor Elm inte prata med Sportbladet. Men Nanne Bergstrand gav i alla fall vissa besked på presskonferensen.

– Jag vet inte den riktiga statusen än, men är det hjärntrappan så ska han väl kunna vara tillbaka till nästa match, säger Bergstrand.

AFC Eskilstuna vände på matchen i andra halvlek och tog sin första seger någonsin i allsvenskan. Läs mer om matchen här!