Eriksson målskytt i sista hemmamatchen

Höll tårfyllt avskedstal

Publicerad 2023-05-21

Det blev en drömlik avslutning för Magdalena Eriksson i sista hemmamatchen i Chelsea.

Svenskan gjorde sitt första mål för säsongen när rivalen Arsenal besegrades med 2–0.

Men någon ligatitel blev det inte den här kvällen då Manchester United vann mot City – och i stället avgörs allt på lördag.

I en känslosam intervju tidigare i veckan meddelade Magdalena Eriksson att hon lämnar Chelsea efter sex säsonger i klubben.

Mot Arsenal hade hon lagkaptensbindeln i vad som var hennes sista hemmamatch för klubben – och det blev en minst sagt drömlik avslutning framför hemmasupportrarna på Kingsmeadow för den svenska landslagsbacken.

I den 41:a minuten nickade Sam Kerr ner en frispark och Magdalena Eriksson, markerad av Stina Blackstenius, stormade fram och stötte in bollen i nät. Det var hennes första mål för säsongen och det syntes tydligt på tv-bilderna att det var ett mål som kändes lite extra.

– Hon förtjänar det. ”Magda” har varit så vital för våra framgångar. Att hon får det här ögonblicket i sin sista hemmamatch, framför supportrarna hon älskar... inget betyder mer för henne, säger tränaren Emma Hayes till BBC.

– Det är bara att titta på ansiktsuttrycket hur mycket det betyder för henne, säger Viaplays expert Pär Lagerström.

Även Harders sista

Målet betydde 2–0 och resultatet stod sig halvleken ut. Tidigare i första halvlek hade Guro Reiten satt matchens första mål.

I andra halvlek fick Arsenal en drömchans att reducera på straff men Katie McCabe sköt bollen utanför.

En som också gjorde sin sista hemmamatch var danskan Pernille Harder. Hon byttes ut i 73:e minuten till stående ovationer.

Chelsea vann med 2–0 och efter matchen tackades Eriksson och Harder av inför hemmasupportrarna. Då höll Magdalena Eriksson ett tårfyllt tal som Chelsea publicerade på Twitter.

– Jag älskar er. Tack för ert outtröttliga stöd, säger Eriksson.

Säkrade inte titeln

Chelsea står nu på 55 poäng i tabellen och hade efter slutvisslan fem poäng mer än Manchester United, som senare under kvällen mötte lokalrivalen Manchester City.

Därmed hade Chelsea chansen att säkra titeln i kavaj om United tappade poäng – något man var nära att göra. Men på tilläggstid satte Lucía García slutresultatet 2–1 och United håller liv i titelstriden.

Chelsea kan nu i stället säkra ligatiteln på lördag då man möter jumbon Reading på bortaplan. United, som är två poäng bakom, möter i sin tur Liverpool på bortaplan.

Magdalena Eriksson slår till i sin sista hemmamatch med Chelsea.