Uppdaterad 2022-10-17 | Publicerad 2022-10-16

Stina Blackstenius, 26, tog revansch på sig själv.

Svenskan missade friläge.

Men ordnade sedan Arsenals seger med ett distansskott.

Tre omgångar in i Women's Super League och Arsenal har fortfarande inte släppt in ett ligamål den här säsongen. Mot Reading fick Londonklubben dessutom en svensk hjälte när de vann med 1–0 på bortaplan.

Det var nämligen Stina Blackstenius som stod för matchens enda mål.

Utanför straffområdet tog anfallaren emot bollen med högerfoten, avslutade med sin andra touch och hittade nätmaskorna vid den bortre stolpen. Med en knuten hand såg svenskan lättad ut när hon kramades om av lagkamraterna.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i damallsvenskan

Arsenal missade straff

För nästan 30 minuter innan fullträffen hade Blackstenius sin första chans att öppna målskyttet. Matchen var bara 25 sekunder gammal när hon brände ett friläge.

Arsenals Kim Little hade även hon möjligheten att hamna i målprotokollet. Mittfältaren missade en straff med timmen spelad.

Stina Blackstenius spelade hela matchen. Lina Hurtig hoppade in med knappt 25 minuter kvar.

Arsenal har inlett säsongen med tre raka segrar och en målskillnad på 9–0.

Nildén också målskytt

Även i Serie A blev det svenska framgångar. I Juventus 4–0-vinst mot Sampdoria blev Amanda Nildén tvåmålsskytt. Högerbacken stod dessutom för en assist. I den andra halvleken fick även det svenska stjärnskottet Evelina Duljan speltid för ”den gamla damen”. 19-åringen kom till klubben i år efter att tidigare ha representerat Kristianstad.

Köp allt för att heja på Sverige i Sportbladet Shop här!