Nio raka matcher utan vinst.

Men mot Bournemouth blev det seger med 3–1.

Den krisande Londonklubben har nu säkrat PL-kontraktet inför nästa säsong.

Frank Lampard fick äntligen jubla som tränare för Chelsea.

Det står klart efter att Bournemouth besegrats borta med klara 3–1. Men det satt långt inne.

Gästerna fick en drömstart på matchen när Conor Gallagher nickade in 1–0 efter ett perfekt inlägg av Kanté.

Men hemmalagets replik kom snabbt, när Matias Vina slog till med ett riktigt vackert avslut från distans i den 21:a minuten.

Sent avgörande

Matchen stod sedan och vägde och det luktade ett kryss.

Men i 82:a minuten satte Benoit Badiashile det förlösande 2–1-målet och bara fyra minuter senare utökade Joao Felix till 3–1.

– Det känns fantastiskt. Vi ville bara prestera något idag. Vi har inte varit tillräckligt bra på sistone så det här var en viktig match för oss och jag tycker att vi presterade bra och förtjänade segern, säger Conor Gallagher till BBC efter matchen.

Lampards första seger

Segern var Frank Lampards första sedan han tog över som tränare i början av april. De tre poängen innebär samtidigt att klubben säkrat kontraktet i Premier League till nästa säsong. Detta eftersom varken Leeds, Everton och Southampton kan gå om dem i tabellen.

Trepoängaren var Chelseas första på tio matcher. Senast man vann i ligan var den 11 mars mot Leicester.

Chelsea ligger nu på en elfteplats i PL-tabellen med fyra matcher kvar att spela. Nästa helg tar man emot Nottingham Forest hemma på Stamford Bridge.

Chelsea slog Bournemouth med 3–1 i Premier League.