Då kliver Helsingborg upp på säker mark.

– Vi visar styrka, säger Kebba Ceesay i Dplay.

Olof Mellbergs HIF fick en mardrömsstart på säsongen och har parkerat i bottenskiktet av tabellen – ändra fram till nu. Trepoängaren mot Varberg gör att man för första gången den här säsongen kliver upp på säker mark.

Två snabba

Det var Varberg som tog ledningen i matchen (Gustaf Norlin i den tolfte minuten), men HIF vände på steken via två snabba mål i slutet av den första halvleken (Alex Timossi Andersson och Anthony van den Hurk).

– Sista 25 tar HIF över helt och hållet, säger Norlin i Dplay.

Petar ner Blåvitt

I den 81:a minuten fastställde Rasmus Jönsson slutresultatet 3–1 till HIF, som i och med segern klättrar till 13:e plats i tabellen och petar ner krisande IFK Göteborg till 14:e platsen.

– Klart vi håller koll på tabellen, men det är många matcher kvar att spela och det gäller att inte slappna av. Vi har ett hårt jobb framför oss och det gäller att hela tiden fokusera på nästa match, säger Kebba Ceesay i Dplay.