Cupskrällen: Real utslaget – Athletic till final

Publicerad 2021-01-14

Spanska supercupens finallag är klara.

Det blir en batalj mellan Barcelona och Athletic Bilbao.

Mötet mellan Real Madrid och Athletic Bilbao var 18 minuter gammalt när första målet föll. Baskerna hittade in till Raúl García som från nära håll, behärskat, placerade in bollen i det bortre hörnet.

Och de rödvita skulle göra ett till innan pausvisslan.

Lucas Vázquez orsakade en straff och fram klev 1-0-skytten García. Thibaut Courtois slängde sig åt höger, medan Bilbao-anfallaren skickade in kulan i belgarens vänstra hörn.

2-0 i paus.

Ett par minuter in på den andra akten var Iker Munain någon decimeter från att utöka baskernas ledning. Kort därefter var Marco Asensio en stolpe från att reducera, efter ett vackert Real-anfall.

Kort därefter prickade Asensio ramverket igen. Ribban den här gången.

Till slut skulle Real få utdelning för sitt tryck, då Karim Benzema från nära håll skickade in 2–1.

Madrid-klubben jagade därefter en kvittering, som hade inneburit förlängning. Men det ville sig inte. Athletic höll undan, vann med 2–1 och är därmed klart för final i den spanska supercupen.

I finalen väntar Barcelona, en match som spelas nu på söndag.