Uppgifter: Haalands klausul gäller inte – än

Publicerad:
Foto: Fran Santiago / Getty Images Europe

FOTBOLL

Två mål mot Sevilla i Champions League under onsdagen har följts av nya, intensifierade, transferrykten kring Erling Braut Haaland.

Om en flytt ska ske redan i sommar lär det dock kosta att festa.

Trots allt uppges, återigen, den där ”utköpsklausulen” på 75 miljoner euro inte vara aktiv – än.

Real Madrid, Chelsea, Manchester City och Manchester United.

Det är bara några av storklubbarna som kopplats ihop med Borussia Dortmunds målglade norrman Erling Braut Haaland, 20. Transferryktena blev inte direkt mindre frekventa av onsdagens Champions League-aktiviteter, där supertalangen gjorde två av målen i en 3–2-seger borta mot Sevilla.

Det mest bidragande bränslet till rykteskarusellen går att tillskriva uppgifterna om en viss utköpsklausul.

Redan i samband med att Haaland gick till Dortmund för ett år sedan florerade uppgifter om en utköpsklausul på 75 miljoner euro, motsvarande drygt 750 miljoner kronor, i hans nya Bundesligakontrakt.

Det har dock funnits spridda uppgifter om när egentligen den där klausulen skulle träda i kraft. Vissa medieuppgifter har sagt 2022. Vissa har sagt redan 2021.

”Endast giltigt från 2022”

I efterdyningarna av Haalands senaste succé och de intensifierade ryktena har flera Silly Season-journalister nu gått ut och konstaterat att det är 2022 som gäller.

Borussia Dortmund-chefen Hans-Joachim Watzke för tre månader sedan: ”Nej, det finns INGEN klausul sommaren 2021 för Erling Haaland”. Det har alltid ansetts endast giltigt från sommaren 2022 (men det är en privat uppgörelse)”, skriver Sky och The Guardian-journalisten Fabrizio Romano på Twitter.

Bild-journalisten Christian Falk har gått ut med samma uppgifter.

Med det sagt så utesluter det ju dock inte en sommarförsäljning redan i år. Trots allt lär det ju finnas anbud oavsett. Även om det lär kosta mer än en påstådd utköpsklausul att lyckas få loss honom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.