Avtalet läckt: Bäst betald – någonsin

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

367 640 brittiska pund.

Det är Zlatan Ibrahimovics exakta veckolön.

I nya boken Football Leaks: The Dirty Business of Football avslöjas flera av Manchester Uniteds hemliga kontrakt.

Zlatan Ibrahimovic kom till Manchester United som bosman. United betalade ingen övergångssumma till PSG – men har ändå öppnat plånboken rejält. Utöver en fet sign-on-bonus har man gjort den svenske anfallsstjärnan till tidernas bäst betalde Premier League-spelare.

Det – och mycket annat – avslöjas i boken Football Leaks: The Dirty Business of Football, som släpps den här veckan.

218 miljoner på ett år

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Ibrahimovic ”bara” är den tredje bäst betalde spelaren i ligan, bakom lagkamraterna Paul Pogba och Wayne Rooney, men de tyska Der Spiegel-journalisterna Rafael Buschmann och Michael Wulzinger – som skrivit boken – har nu kommit över dokument som visar spelarnas exakta löner.

Enligt dem ligger ”Ibras” grundveckolön på 367 640 brittiska pund i veckan, alltså cirka 4,2 miljoner kronor.

Det är 218 miljoner kronor på ett år.

Därtill ska Ibrahimovic ha fått en målbonus på motsvarande 33 miljoner kronor, efter sina totalt 28 mål den här säsongen.

Enligt uppgifterna – som DailyMail tagit del av – har Paul Pogba en betydligt mindre grundlön, motsvarande 1,9 miljoner kronor i veckan. Men då ska man komma ihåg att Manchester United tvingades sleva upp närmare en miljard kronor för att värva honom.

Missade gränsen

I boken framkommer också nya uppgifter om klausulen i Zlatan Ibrahimovic kontrakt. Det har länge varit känt att det finns en option om att förlänga kontraktet över nästa säsong. Och i dokumenten som Football Leaks kommit över framgår att klausulen hade aktiverats automatiskt om Zlatan startade 31 ligamatcher den här säsongen.

”Ibra” stannade vid 27 efter den allvarliga knäskada han ådrog sig häromveckan och som väntas hålla honom borta från spel i minst ett halvår.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.