Seger mot antagonisten.

Men den var kostsam för Bayern München.

För stjärnan Joshua Kimmich byttes gråtandes ut med en befarad knäskada.

Incidenten inträffade dryga halvtimmen in i tyska tungviktsmötet på Signal Iduna Park. Bayern Münchens mittfältare Joshua Kimmich missade mottagningen på passning i närheten av mittcirkeln.

Bollen rullade då till Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland med möjlighet att bli i stort sett fri med målvakten Manuel Neuer, men Kimmich försökte reparera sitt misstag och kapade norrmannen. Som tappade fart, och omställningsläget försämrades.

Haaland klarade sig efter tacklingen, betydligt värre blev det för Kimmich. Tysken blev liggande på gräset i smärtor, och tv-bilderna visade hur Kimmich grät.

– Det där ser inte bra ut, det kan vara någonting med knät. Vilket avbräck för Bayern och Tyskland, säger Viasats expert Bojan Djordjic.

Blev varnad

Efter några minuter reste sig Kimmich, och leddes av planen med hjälp av två från Bayerns ledarstab. På vägen ut till omklädningsrummet tröstades han av bland andra Haaland och Bayerntränaren Hans-Dieter Flick, men domaren gav honom ett gult kort för tacklingen som stoppade Dortmunds anfall.

Sett till reaktionen kan det röra sig om en korsbandsskada, då väntar rehabilitering på minst sex månader.

– Vi får vänta och se hur allvarligt det är, säger tränare Hans-Dieter Flick.

När Kimmich byttes ut mot Corentin Tolisso var det fortfarande mållöst. Men efter slutsignalen stod det 3–2 till Bayern München.

Dramatiska slutminuter

Marco Reus öppnade målskyttet när han vinklade in Raphaël Guerreiros hårda inlägg i 45:e minuten. Under minuterna som lades till på grund av Kimmichs skada kvitterade gästerna. Frispark precis utanför straffområdet touchades kort flera gånger fram och tillbaka innan David Alaba skruvade in 1–1.

Serieledaren fullbordade sedan vändningen och utökade ledningen genom Leroy Sané och Robert Lewandowski. Polske anfallsstjärnans elfte ligamål på sju ligamatcher.

Slutminuterna blev dramatiska. Haaland reducerade, och sedan fick Reus fritt läge framför mål – men volleyförsöket flög över ribban.

3–2-vinst för Bayern München som leder Bundesliga, två poäng före Emil Forsbergs Leipzig.