Uppdaterad 2021-04-12 | Publicerad 2021-04-11

Först fick han ett mål bortdömt.

Sedan vände Edinson Cavani på matchen för sitt Manchester United.

Anfallaren slängnickade in det matchvinnande målet mot Tottenham.

En halvtimme in i stormötet i London rullade Edinson Cavani in 1–0 till Manchester United mellan benen på målvakten Hugo Lloris.

Målet följdes av stora protester från Tottenhamlägret. Anfallsstjärnan Hueng-Min Son låg nämligen kvar på gräset efter att fått en hand i ansiktet av Scott McTominay i momentet tidigare.

– Ibland flyger handen upp, men här slår han ju till honom. Det där är ett slag, säger experten Glenn Strömberg i Viaplay.

”Lindelöf kommer fel”

Målet dömdes bort efter VAR-granskning och bara minuter senare var Son i hetluften igen.

Den här gången som målskytt efter ett vackert förspel. Lucas Moura och Harry Kane spelade sig förbi den svenske försvararen Victor Nilsson Lindelöf.

– Lindelöf kommer fel och Lucas Moura tar ett oväntat beslut som inte skjuter, säger Sportbladets Erik Niva i Viasatstudion.

Cavani matchhjälte

I andra halvlek fick Manchester United och Edinson Cavani sin revansch.

Lloris räddade visserligen uruguayanens avslut i den 57:e minuten, men Fred stötte in returen. Med tio minuter kvar klev Cavani fram på nytt.

34-åringen slängde sig fram på Mason Greenwoods inlägg i straffområdet och fullbordade vändningen. Greenwood själv skickade in 3–1 i matchens allra sista minut.

Det var sjätte gången i år som Tottenham tappade en halvtidsledning.

United firar 2–1-målet borta mot Tottenham.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se