Milans besked om Zlatan: ”Ska prata”

Efter succén – kan stanna ett år till

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Spada / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

Braksuccé vid 39 års ålder.

Nu öppnar Milan för att förlänga med Zlatan Ibrahimovic.

– Vi ska prata om det, säger sportchef Paolo Maldini.

Fotbollsitalien är i extas efter Zlatans show i lördagens Milanoderby. Den 39-årige svensken frälste sitt Milan med två mål och gick därmed upp i delad skytteligaledning.

”Ibrahimovic besegrade coronaviruset och slog ner Inter på tre minuter. Han ser konstant till att motståndarna är rädda för honom”, skrev italienska tidningen Corriere della Sera.

”Vid ett tillfälle plockade han fram sina taekwondokunskaper – i huvudhöjd tog han ner en boll med foten och vred kroppen som en actionfigur”, konstaterade ESPN.

Kan förlänga

I somras förlängde Zlatan sitt kontrakt med Milan med ett år. Det kontraktet sträcker sig till den sista juni 2021. Men redan nu öppnar storklubben för att förlänga med ett år till.

Detsamma gäller för målvakten Gianluigi Donnarumma och mittfältaren Hakan Calhanoglu, som också sitter på utgående kontrakt.

– Vi ska prata om det, men han (Donnarumma) är inte den enda, Calhanoglu också, vi ska även prata med Ibra. Det är de här sakerna vi måste ta hand om, och som vi redan gör. Vi har inte kunnat slappnat av, de här sakerna oroar, deras agenter och spelarna själva, säger sportchef Paolo Maldini till Sky Italia, enligt Fotbollskanalen.

”Har en skyldighet”

Donnarumma och Calhanoglu lär kräva en rejäl lönehöjning för att stanna, uppger Sky.

– Milan har en skyldighet att försöka behålla dem, det är en förhandling, båda parterna måste vara nöjda, vi hoppas att det är så, säger Maldini.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.