Uppdaterad 2021-05-07 | Publicerad 2021-04-25

Den chilenska stormålvakten Christiane Endler stod för en bragdartat insats mot Sverige i VM 2019.

Under Champions League-semifinalen mot Barcelona stod hon för ytterligare en.

Flera kvalificerade räddningar såg till att Paris Saint-Germain kom undan med ett likaresultat till returen.

Men det inledde desto sämre. Redan efter 13 minuter kom Barcelonas Aitana Bonmati runt längs högerkanten och piskade in ett inlägg i Paris Saint-Germains straffområde.

PSG-målvakten Christiane Endler kom på mellanhand, och då kunde superstjärnan Jennifer Hermoso ostört knoppa in ledningsmålet vid den bortre stolpen.

Sedan stängde chilenaren Endler igen kiosken. Endler, som länge såg ut att snuva Sverige på poäng i VM-gruppspelsmatchen mot Chile 2019.

Hennes storspel då höll det svenska landslaget utanför målprotokollet fram till den 83:e matchminuten, innan Kosovare Asllani kunde sätta det förlösande ledningsmålet.

Kan fortfarande bli historik

Under söndagen räckte hennes insats till ett likaresultat. Alana Cooks kvittering i den 21:a matchminuten såg till slutresultatet skrevs till 1–1.

Den första halvleken bjöd, utöver målen, på frejdigt spel och öppna spjäll. Den andra var desto mer tillknäppt. Mycket tack vare just Endler som bland annat stod för ett starkt ingripande på en chans för inbytta Asisat Oshola.

1–1 innebär att semifinalen i allra högsta grad lever till returen. Men Barcelona fick med sig ett viktigt bortamål som ger laget en knapp fördel.

För PSG spelade 43-åriga Formiga 76 minuter, och har fortfarande chans till att bli den äldsta som någonsin spelat en Champions League-final.

Se damernas Champions League på Sportbladet Play.