Barcelonas kollaps – tappade 0–3 till 3–3 mot Celta Vigo

Publicerad 2021-11-06

Barcelona såg länge ut att vara på väg mot tre efterlängtade La Liga-poäng.

Så blev det dock inte.

Celta Vigo hämtade upp 0–3 till 3–3, med en kvittering i den 96:e minuten, mot den krisande storklubben – som nu har fyra raka ligamatcher utan seger.

Samtidigt som det mesta i Barcelonakretsar på sistone har handlat om klubbikonen Xavis återkomst till klubben (som ny tränare) så hade laget, fortsatt under interimtränare Sergi Barjuan, match borta mot Celta Vigo i La Liga under lördagen.

Och det började minst sagt bra.

Ansu Fati slog till efter blott fem minuter. Och efter att Sergiop Busquets och Memphis Depay följt i målprotokollet så stod det 0–3 på resultattavlan efter en dryg halvtimme.

Bara att spela av resten av matchen och säkra tre tunga poäng i jakten på toppen för Barcelona? Inte direkt.

Aspas poängräddare

När Iago Aspas reducerade i matchminut 52 så hade Celta Vigo fått lite hopp igen. När Nolito reducerade på nytt i minut 74 så var det match på allvar igen.

I minut 96? Då var det sent omsider också kvitterat.

Trotjänaren Iago Aspas avslut var välplacerat och otagbart och gav hans andra mål i matchen. Och framförallt gav det t 3–3 på matchens sista spark framför ett gäng euforiska galiciska hemmafans.

Det var första gången sedan 1998 som Barcelona lyckades tappa en tremålsledning till något annat än en seger i La Liga-sammanhang..

Ett Barcelona som nu gått fyra raka ligamatcher utan segrar.