”Om Janne vill det så absolut”

Lindelöf öppnar för att bli lagkapten

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Vem tar över efter Andreas Granqvist?

I en intervju med Expressen anmäler Victor Nilsson Lindelöf sitt intresse.

– Skulle det vara så att Janne vill ha mig som lagkapten, så absolut, säger han.

Den 25-årige Manchester United-spelaren är redan nu en av landslagets viktigaste spelare. Men nu öppnar han alltså för att ta en ännu större roll. Det hänger bara på vad förbundskapten Janne Andersson tycker.

– Om det är något som Janne skulle vilja så skulle det vara en stor ära att vara lagkapten för Sverige. Jag har varit lagkapten tidigare i ungdomslandslagen så det är inget nytt för mig. Skulle det vara så att Janne vill ha mig som lagkapten, så absolut. Just att vara en ledare och ta mer ansvar är inget som jag har något problem med. Det faller mig naturligt, säger Lindelöf i intervjun med Expressen.

”Granen” tänkte sluta

Nuvarande lagkapten Anderas Granqvist har hunnit bli 34 år gammal. Efter VM förra året var ”Granen” inne på att avsluta landslagskarriären, men han bestämde sig för att fortsätta med sikte på EM 2020 och mycket talar för att det blir hans sista mästerskap.

”Tar mer ansvar”

Lindelöf har aldrig varit lagkapten i något klubblag, men har burit bindeln i ungdomslandslag tidigare. Han påpekar också att han vuxit som ledargestalt under sin tid i Manchester United.

– Jag tycker jag alltid haft bra ledaregenskaper. Och jag tror att de som haft mig som lagkapten genom åren är ganska nöjda, om man får säga så. Jag tar nog lite mer ansvar, pratar kanske lite mer eller ryter till när det behövs. Tidigare var jag som jag sa, kanske lite mer ”laid back”, säger Lindelöf.

Sverige-Spanien tisdag 20.45 – direkt i TV 4.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.