Eriksson efter galna tappmötet: ”Dubbla känslor”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

En svensk lagkapten satte en viktig kvittering.

Men hon var långt i från den enda spelaren som nätade på Academy Stadium på söndagen.

Super League-seriefinalen mellan Manchester City och Magdalena Eriksson och Jonna Anderssons Chelsea blev en svängig, målrik och dramatisk affär.

– Dubbla känslor, säger Eriksson till Sportbladet.

Vid ställningen 2–1 i hemmalaget, och serieledaren, Manchester Citys favör så skulle Chelsealagkaptenen Magdalena Eriksson slå till.

Efter att ha hängt kvar i offensiven i efterdyningarna av en fast situation så nåddes den svenska mittbacken av ett välriktat inlägg från Bethany England. Efterföljande slängnick var välriktad den med, och gav 2–2 på resultattavlan efter 68 spelade minuter.

– Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle. Jag försökte jag bara få den på mål och slänga mig in, säger Eriksson om sin fullträff när Sportbladet ringer upp efter matchen.

Samtidigt blev Erikssons mål i slutändan ”bara” ett i mängden av höjdpunktskompatibla situationer. För de åtta, galna minuter som följde Erikssons fullträff går sannerligen att beskriva som ”hela havet stormar-artade”.

Två minuter efter Erikssons kvittering bränner Georgia Stanway, som tidigare stått för 2–1-målet, en straff för City. Och fyra minuter senare får Bethany England en drömträff som ger 2–3 på tavlan. 3–3 kom som ett brev på posten bara ett par minuter efter det.

”Gällde så jäkla mycket”

Underhållande för publiken? Onekligen.

Men desto mindre underhållande för en försvarsgeneral som Magdalena Eriksson.

– Väldigt, väldigt, okontrollerad och svängig match. Inte så som jag hade velat ha det. Jag är en sådan spelare som gillar när det är lite mer kontroll runtomkring mig. Men sett till matchbilden är det okej med en poäng, säger Chelseakaptenen.

Vad tror du matchbilden berodde på? Toppmöten likt detta brukar ju vara mer tilltäppta?

– Det var för att det var en match som gällde så jäkla mycket för båda lagen. Båda ville gå därifrån med en vinst. Det kunde man känna. De (City) passade mycket framåt och det lämnade mycket yta för oss. Det vi kan ta med oss är att vi måste kunna kontrollera bättre efter vårt tredje mål. Det vi får titta på.

Trots segerviljan skulle inget av lagen få med sig något segermål från seriefinalen – trots hela 13 minuters tilläggstid på grund av bland annat en sen målvaktsskada för City.

”Varje match är en final”

Därmed skiljer det fortsatt blott en poäng mellan tabellettan City och tabelltvåan Chelsea i toppen av Super League.

Vilket innebär en ligatitel som är Chelseas att förlora, då de har en match mindre spelad.

– Det handlar verkligen om det klassiska att ta en match i taget. Varje match är en final för oss. Vinner vi resten av matcherna så vinner vi ligan. Det vi måste sträva efter. Det vi måste gå för, säger Eriksson.

Men först – ligacupfinal mot Arsenal på lördag.

Vad hade det betytt att få lyfta den bucklan?

– Jättemycket. Det är en symbol. Vi vill vara det bästa laget i England och jag tycker vi är det när vi är som bäst.

Foto: Linnea Rheborg / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.