Will Grigg on fire och West Ham-spelare utvisad för spottloska

Publicerad 2018-01-27

Will Grigg firar ett av två mål mot West Ham.

Nanananana ... Will Grigg var on fire i dag.

Publikfavoriten gjorde båda målen när hans Wigan skickade ut West Ham ur FA-cupen.

I Hammers fick Arthur Masuaku rött kort efter att ha spottat mot Wigan-anfallaren Nick Powell.

Wigans tränare Paul Cook kom ut till matchen med en kopp te i handen – på planen verkade hans spelare minst lika avslappnade. Hemmalaget spelade inspirerat och innan Cook hunnit dricka upp ledde hans Wigan med 1–0 efter att nordirländaren Will Grigg i den sjunde minuten nickat in Nathan Byrnes inlägg bakom Joe Hart i West Ham-målet.

Bortalaget var uddlösa och läget blev inte bättre av att mittfältaren Pedro Obiang tvingades kliva av med en vristskada innan halvleken var över.

Bara några minuter in i andra fick West Ham-backen Arthur Masuaku rött kort. Reprisbilderna visade att fransmannen spottat mot Wigan-anfallaren Nick Powell.

Kan få lång avstängning

För Masuaku väntar troligen en lång avstängning. Enligt Evening Standard kan han stängas av minst sex matcher om han anses skyldig till att ha spottat på Powell.

I den 62:a minuten var det sedan dags för Will Grigg igen. 26-åringen satte 2–0 på straff efter att försvararen Reece Burke tagit Griggs lyftning med handen.

Grigg har därmed gjort sex mål på fem FA-cupmatcher den här säsongen.

Är han kvar i Wigan, som leder League One, när transferfönstret stänger?