Denni Avdic återvände till Friends – och slog ut AIK

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Denni Avdic återvände till Friends och skickade ut sina gamla lagkamrater ur cupen och tog nya klubben AFC Eskilstuna till final.

– Kan vi slå svenska mästarna borde vi kunna slå Häcken också, säger den 30-årige anfallaren.

Denni Avdic är sist ur omklädningsrummet efter AFC Eskilstunas sensationella vinst över AIK i svenska cupens semifinal (1-1 efter full tid och förlängningen, seger för AFC på straffar).

– Det här är väldigt stort. Jag är ganska ny så jag vet inte exakt hur de känner, men det borde det vara. Ny klubb och skitkul att vi kunde lösa det, säger Denni Avdic.

”Det är jättespeciellt”

Hur kändes det för dig att besegra gamla laget med nya laget?

– Det är jättespeciellt. Framför allt speciellt att gå ut med motståndarlaget när man varit här i tre år. Det är jävligt stort och starkt av oss att kunna slå svenska mästarna.

Denni Avdic är imponerad av kvaliteten på sina nya lagkamrater.

– Framför allt är vi disciplinerade bakåt. Alla gör jobbet. Sedan finns det kvaliteter i teknik och speluppfattning. En skön mix. Jag tror det kan bli bra, säger Denni Avdic som satte sin straff hur säkert som helst.

Hur upplevde du straffläggningen?

– För mig var det inte alls nervöst. Jag hade bestämt mig var jag skulle sätta den. Jag har min lilla grej att jag joggar fram till bollen, kortar ner sträcka så man inte hinner tänka för mycket utan jag hade bestämt mig, det var inget att fundera på.

Utbuad – och hyllad

Hemmapubliken buade ut samtliga straffskyttar i AFC.

– Jag tycker inte att det störde, säger Denni Avdic.

Samtidigt fick Avdic applåder av AIK:s publik när han värmde upp som ett tack för hans lojalitet i tre år i Gnaget.

– Det var jättekul. Jag fick höra att det inte händer så jätteofta här. Det värmde. Jag blev lite rörd när jag skulle gå bort till uppvärmningshörnan.

Nu väntar svenska cupen-final för AFC Eskilstuna mot BK Häcken.

Tar ni Häcken också?

– Det måste vi tro. Kan vi slå svenska mästarna så borde vi kunna slå Häcken också. Men det kommer självklart bli en helt annan matchbild. De är mer offensiva. Det gäller att göra samma sak som idag: förbereda oss väl, gå igenom allt ordentligt och sedan följa vår matchplan, säger Denni Avdic.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.