Häckenspelaren bakom segern - med fyra mål

Mervan Celik.

Inte en fullträff i allsvenskan i år och lite speltid.

Men i svenska cupen blev det målfest för Mervan Celik.

Häckenspelaren gjorde fyra av fem mål när laget slog ut Växjö United FC.

För två år sedan åkte Hisingslaget till Växjö. Mötet med Växjö BK slutade med 11-1. Det var första steget på en väg som ledde till Häckens första och hittills enda cupguld.

Hur långt det räcker den här gången återstår att se, men gruppspelet är säkrat.

Detta efter en stabil insats mot division 3-laget Växjö United FC.

Det blev till slut fem mål för BK Häcken, fyra av dem av en pigg Mervan Celik, som spelade till vänster i Häckens vassa anfall. Han har varit bänkad i de senaste allsvenska matcherna men fick förtroendet från start denna onsdag kväll, vilket han förvaltade väl

I protokollet skrev även Alhassan ”Crespo” Kamara in sig, han gjorde 3-0-målet och hade faktiskt chans att utöka ledningen i andra halvlek men hans straff dömdes bort då bedömdes vara fel slagen.

Häcken har som bekant visat formen i allsvenskan så segern var kanske inte så oväntad.

För Elfsborg var det möjligen än ännu skönare kväll.

Inte ett mål på sex allsvenska matcher. Men i svenska cupen lossnade det för krisande Elfsborg – som slog Motala med 4-0.

”En tandflisa rök”

Spelglädje syntes på flera håll inte minst från Jesper Karlsson som bjöd på en fin rebonapassning och ett vackert mål i första halvlek.

– Det är kul att spela, vi använder varandra i spelet och då är det enkelt, sa Elfsborgsspelaren i halvtid.

Kvällens lagkapten (Kevin Stuhr Ellegaard var inte med i truppen) Emir Bajrami gjorde två mål.

För division 2-laget Motala blev det en kostsam kväll. Laget drabbades av två skador under första halvlek.

Dessutom fick lagets kapten Simon Karlsson tandproblem.

– En tandflisa rök. Jag kände det, fick spotta ut den och köra vidare, sa Motalas lagkapten Simon Karlsson i halvtid till CMore.

Andra halvlek blev mållös, även om Motala hade en straff. Just lagkaptenen slog den, men Elfsborgs målvakt David Olsson räddade.