"Det var som en hemsk mardröm"

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Stor läktarskandal under London-derbyt

1 av 6 | Foto: All over press

Läktarskandalerna på West Hams nya hemmaarena fortsätter.

I Londonderbyt mot Chelsea i ligacupen spårade det ut fullständigt.

– Helt oacceptabelt, säger West Hams manager Slaven Bilic enligt AP.

West Ham lämnade sin arena Upton Park efter 112 år och huserar från och med i år på den gamla OS-arenan London Stadium.

På sin nya arena har läktarskandalerna duggat tätt och i huvudstaden har det rapporterats flitigt om säkerhetsproblemen som klubben har där.

Bråk med minuter kvar

I onsdagens Londonderby mot Chelsea urartade det totalt.

Med fem minuter kvar av ligacupmatchen, som West Ham vann med 2-1, började lagens olika supportrar bråka med varandra. Det var bara ett tygskynke som skiljde dem åt och det kastades bland annat stolar, flaskor, och mynt mellan fansen.

– Det var som att vara tillbaka på 1970-talet. Antalet mynt och stolar som kastades... Som en hemsk mardröm, säger Chelsea-supportern Ian som BBC talat med.

– Det kändes som att det var många som var där för att bråka bara. På riktigt, om de inte stänger den arenan kommer någon dö där..., sa han upprört.

Under matchens slutminuter kämpade säkerhetspersonalen bakom West Hams mål med att hålla fansen åtskilda. Efteråt fördömde West Hams tränare incidenten som han säger att han inte såg så mycket av.

"Vi är emot det"

– Vad som än hände är vi helt emot det som klubb. Att sånt här får hända, här i England, är helt oacceptabelt, säger Slaven Bilic.

Klubben har gått ut med ett uttalande där man fördömer det hela och även säger att de bråkstakar som identifieras riskerar att stängas av på livstid, skriver Daily Mail.

Även Chelsea manager Antonio Conte såg ledsamt på det inträffade.

– Jag gillar inte den här situationen, den gör mig sorgsen, säger han enligt AP.

Förra månaden inträffade den fram tills då största skandalen på läktaren när West Ham-fans hamnade i bråk med varandra, säkerhetspersonal och Watford-fans under en Premier League-match.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.