Mot Basel gjorde spanjoren sin första start i Champions League – och slog direkt till med ett hattrick.

– Han visade att han har en bra näsa för mål, säger Arséne Wenger.

Grupp A i Champions League slutade med en ren och skär uppgörelse om förstaplatsen mellan Arsenal och Paris Saint Germain.

Och efter en tämligen odramatisk och enkel bortaseger mot Basel blev det engelsmännen som hamnade högst upp i tabellen och därmed vinner en fördel inför slutspelslottningen nästa vecka.

I Schweiz fick spanske nyförvärvet Lucas Perez för första gången förtroendet från start för Arsenal i Champions League efter en månads skadefrånvaro.

Något som slutade med succé.

Anfallaren höll sig framme redan i den åttonde minuten och sopade in bollen i öppet mål efter en fin framspelning från Kieran Gibbs.

"En bra målgörare"

Ytterligare åtta minuter senare slog 28-åringen till igen och även denna gång genom att enkelt skyffla in bollen i nät efter en målvaktsretur från Tomas Vaclik.

Men Perez var inte nöjd där och säkrade sitt hattrick nästan omgående i andra halvlek. Detta när han rann igenom hemmaförsvaret och placerade in 0–3 intill den bortre stolproten.

Inte helt oväntat blev det efterföljande omdömet positivt från managern Arséne Wenger.

– Perez utnyttjade det faktum att vi skapade bra målchanser. Du vet, han är en bra målgörare, säger fransmannen i BT Sport och tillägger:

– Han har visat i kväll att han har en bra näsa för mål.

Slutar före PSG

Matchen slutade 1–4 efter att även Seydou Doumbia och Alex Iwobi stått för varsin fullträff.

I och med detta snuvar Arsenal PSG på gruppsegern. Detta eftersom Ludogoretz samtidigt överraskande knep en poäng i Paris.

Angel Di Maria kvitterade till 2–2 i matchens slutskede men PSG lyckades inte forcera in ledningsmålet som krävdes för att ta förstaplatsen.

Lottningen till åttondelsfinalerna tar plats på måndag nästa vecka.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se