Bästa tipsen – och fynden – i CL-manager

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:

Nybörjare, men vill fortfarande spöa arbetskollegorna?

Eller en riktig nörd som bara vill gotta dig i ännu mer information?

Här är några tips att tänka på inför starten av Sportbladets Champions Manager.

Fynden:

Phil Foden, Man City (2 500 000)

’Varför, varför, varför har hon med Foden?’ tänker ni. Nej, Pep Guardiola tycks aldrig vilja ge den här killen en ordentlig chans MEN det kan bli så att City säkrar gruppsegern hyfsat tidigt. Öppnar möjligen för talangen i så fall. Dessutom himla billig.

Dani Ceballos, Real Madrid (3 000 000)

Var ingen favorit för Zinedine Zidane men verkar komma betydligt bättre överens med Julen Lopetegui. Kostar så pass lite att det känns värt att plocka honom.

Justin Kluivert, Roma (3 500 000)

En spelare som har imponerat dels under försäsongen och även inledningsvis på Serie A är Justin Kluivert. Bara 19 år och fortfarande inte helt given i startelvan men ser honom lite som en joker.

Straffskyttar:

... Är inte dumma att ha. Sergio Agüero brukar lägga för Man City så länge han är på planen, Neymar (PSG), Harry Kane (Tottenham), Paul Pogba (Man Utd). I Real verkar Sergio Ramos/Kerim Benzema ha övertagit Cristiano Ronaldos roll. Antoine Griezmann i Atético. Diego Perotti brukar leverera riktigt retfulla straffar för sitt Roma, har varit skadad inledningsvis på säsongen men ska vara på väg tillbaka.

Huvudstarka mittbackar:

Virgil van Dijk, Liverpool (5 000 000)

Sergio Ramos, Real Madrid (5 500 000)

Gerard Piqué, Barcelona (5 000 000)

Försvarare som spelar högre upp i banan:

Kieran Trippier, Tottenham (5 000 000)

Mauricio Pochettino har visat tendenser på sistone att han kan komma att mönstra en trebackslinje på heltid. Detta trycker upp Tripper ännu ett steg som wingback.

Marcelo, Real Madrid (6 000 000)

Det finns en anledning till varför Marcelo är dyr – han är nämligen tokoffensiv. Lämnar en hel del yta bakom sig men genererar också en del poäng i utbyte.

Joshua Kimmich, Bayern München (6 000 000)

Liksom Marcelo tillhör Kimmich den katergori av ytterbackar som öser på framåt. Är ofta involverad i Bayerns målproduktion.

Benjamin Mendy, Man City (5 000 000)

En ytterback med ytterligare en dimension. Viker ibland inåt centralt när han närmar sig mål och kan således hamna i skottläge. Har redan stått för ett antal assists inledningsvis på ligasäsongen.

Ferland Mendy, Lyon (3 000 000)

... Och om Benjamin känns för dyr går det alltid att köra på Ferland Mendy. En aning billigare än sina konkurrenter men i ett Lyon som, trots en hackande inledning, har stora möjligheter att avancera från gruppen.

Frida Fagerlunds lag.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.