Guligansupportern Olsson räddade poäng för Varberg mot Elfsborg

Publicerad 2023-04-10

Elfsborg hade en rejäl klack i Varberg.

Men det var en tidigare Guligansupporter mellan stolparna i Varberg, målvakten David Olsson, som såg till att Boråslaget blev mållöst.

0–0 mot Varberg innebär att Elfsborg inte gjort mål framåt i två första omgångarna för första gången på 36 år.

Inför säsongen värvade Varberg målvakten David Olsson som då närmast kom från spel i division ett med Lindome.

Men fotbollsuppfostran har 25-åringen fått i Borås hos moderklubben Elfsborg som stod som motståndare i hemmapremiären på Påskbergvallen – och då gav Varbergstränaren Joakim Persson målvaktsförvärvet chansen mellan stolparna.

Olsson, som ofta stod i Guliganernas klack på Borås Arena under uppväxten, var den som såg till att Elfsborg var mållöst efter den första halvleken med fina räddningar på avslut och flera chanser från Alexander Bernhardsson och Per Frick.

”Ingen vidare fotbollsmatch”

Varbergsmålvakten och kollegan i Elfsborg, Hakon Valdimarsson, ställdes inte på några större prov i en chansfattig andra halvlek och det hela slutade 0–0.

För Elfsborg innebär det att man gått mållösa från de två första allsvenska omgångarna för första gången sedan 1987.

– Det var ingen vidare fotbollsmatch, sammanfattade experten Anders Andersson bra i Discovery.

– Det är en svår bortamatch, säger Jimmy Thelin till Discovery. Vi håller nollan i en bortamatch och skapar tillräckligt många chanser för att vinna. Vi behöver lite mer kyla. Vi är nästan, nästan där.

Elfsborgstränaren om att det är 36 år sedan Elfsborg var mållöst i de två första omgångarna:

– Det kommer lossna förr eller senare, säger Thelin.