Spelarnas galna bonus för succén

Kindberg: Först var jag djupt skeptisk

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYR ÅN

Östersunds succé i Europa har hittills inbringat omkring 38 miljoner kronor bara i prispengar.

Nu står det klart att även spelartruppen kommer få sin del av kakan.

– De får 25 procent av nettointäkterna, säger ordföranden Daniel Kindberg i podcasten Lundh.

Östersund stod för en rejäl skräll bara genom att ta sig till Europa League och har väl framme i gruppspelet bara fortsatt att skrälla. Laget leder just nu grupp J med sju poäng efter tre spelade matcher.

”Delar det med spelarna”

Poängen har också fortsatt att bygga på den redan feta prischeck klubben kommer kunna hämta in från Uefa. Totalt har Östersund spelat in 37,4 miljoner kronor bara i prispengar i Europa League. En stor del av det ska innan nyår dock betalas ut i en massiv bonus till spelartruppen.

Foto: BILDBYRÅN
Kindberg.

– De får 25 procent av nettointäkterna för att vi gick till Europa League. Vi tar nettosumman och sen delar vi det med spelarna. Sen har spelarna kommit på att vissa nyrekryterade spelare ska ha lite mindre än andra, säger ordföranden Daniel Kindberg till podcasten Lundh.

”Var djupt skeptisk”

Bara från prispengarna har spelarna i skrivande stund alltså rätt till 9,35 miljoner kronor men Kindberg säger i podcasten att de 25 procenten räknas på nettointäkten från hela Europa-spelet och även inkluderar till exempel publikintäkter. Bonusen tillkom också på spelarnas eget initiativ.

– Först var jag djupt skeptisk. Då fick de argumentera för sig och de hittade en svag punkt hos mig, att det var olikheter i våra bonussystem. Spelarna skriver ju olika avtal och vi hade inget reglerat system för det här. För mig kändes det fel, att en del skulle få bra bonusar för att vi gått till gruppspelet medan andra inte skulle få en enda krona. Jag kände att det inte var rätt, säger Kindberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.