Förlust för både Helsingborg och Gif Sundsvall.

Allsvenskans två bottenlag närmar sig spel i superettan efter onsdagens resultat.

– Extremt tungt, säger HIF:s Rasmus Jönsson till Discovery.

Hyperviktiga poäng på spel för nästjumbon Helsingborgs IF och jumbon Gif Sundsvall under onsdagen.

Då inkasserade HIF sin femte raka förlust i allsvenskan efter 0–2 borta mot IFK Norrköping. Laget ligger fortsatt sex poäng bakom Degerfors på kvalplats med tre omgångar kvar att spela.

– Vi är inte tillräckligt bra helt enkelt. Jag är extremt besviken, säger Rasmus Jönsson till Discovery.

– Men så länge vi lever lovar jag att alla inblandade gör allt vi kan för att ta så många poäng som möjligt, fortsätter han.

”En lättnad”

Det matchavgörande 1–0-målet gjordes av Arnor Traustason i den 18:e minuten, ett kyligt avslut intill första stolpen. Det var islänningens tredje mål sedan återkomsten till allsvenskan.

Jacob Ortmark fastställde slutresultatet i den 72:a minuten med en vacker volley. Tabellelvan IFK Norrköping går i och med segern mot fortsatt allsvenskt spel.

– Fantastiskt skönt och framförallt en lättnad, säger Ortmark till Discovery.

Sundsvall kan degraderas i morgon

Gif Sundsvalls Robert Lundström kvitterade till 1–1 hemma mot IFK Värnamo, vilket länge såg ut att räcka till en poäng.

Men i slutminuterna kontrade målmaskinen Marcus Antonsson in 2–1 till Värnamo.

Det ser därmed fortsatt nattsvart ut för Sundsvall, som med nio poäng kvar att spela om ligger nio poäng från Degerfors kvalplats.

– Vi är besvikna. Vi behövde dessa två poäng. Jag vill tacka alla supportar som kom hit och stöttade oss. Tyvärr kunde vi inte ge dem en seger, säger Sundsvalls Joe Corona till Discovery.

Noterbart är att Degerfors har spelat en match färre än bottenkonkurrenterna. Om laget tar poäng mot IFK Göteborg i morgon är Sundsvalls degradering ett faktum.