Mikael Boman nickade in en hörna på en chanslös Johan Wiland.

Malmö FF

Den allsvenska säsongen sparkade i gång med en seriefinal direkt. IFK Göteborg mot Malmö FF inför 32 129 åskådare (nytt publikrekord i premiäromgången på 2000-talet) på ett dimmigt Ullevi.

Då fick ”Blåvitt” en drömstart.

Chanslös Wiland

Fjolårsfyran tryckte genast tillbaka ett paralyserat MFF i inledningen av första och fick ett jätteläge redan efter två minuter. Efter att MFF-försvaret klantat sig och skjutit bollen på varandra hamnade bollen plötsligt hos Mikael Boman, som kom fri med Johan Wiland men sköt rakt på Malmö-keepern.

Men Boman skulle få fler chanser. Sex minuter senare nickade 28-åringen in premiärmålet som fick Ullevi att explodera. En något omarkerad Boman kom högt på en hörna från Mads Albaek och nickade in bollen i bortre hörnet på en chanslös Wiland.

– Jäkligt härligt. Jag fintade försvaret, gick framåt men kom sedan upp bakom, säger Boman till C More i halvtid.

Het Cibicki

MFF åt sig dock tillbaka i matchen. 27 minuter in i första kom skåningarnas dittills bästa chans när Pawel Cibicki tryckte av bössan från långt och tvingade Pontus Dahlberg till en reflexvändning.

Sju minuter senare nickade samme Cibicki in 1–1. Och jodå, även det målet på hörna. Oscar Lewicki nådde högst vid första stolpen och skarvade vidare till Cibicki som ostört kunde placera in kvitteringen.

– Ett måltjuvsmål. Jag ska göra minst ett till i andra. Vi följde inte planen i början och fick en tuff start, men sen hade vi hela matchen sista 30 i första, säger Cibicki till C More i halvtid.