Jättemöten i CL-kvartarna

Favoriterna lottade mot varandra

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Fyra favoriter som kommer bantas ner till två redan innan semifinalerna i Champions League

Det står klart sedan Bayern München lottats mot Real Madrid och Juventus mot FC Barcelona i kvartsfinalspelet.

45 minuter efter lottningen kom nästa glädjebesked för alla neutrala fotbollsälskare: Jättematcherna spelas på olika datum.

Det stod redan halvvägs in i lottningen klart att det skulle bli några ordentliga storviktsmöten i Champions Leagues kvartsfinaler. Detta sedan den engelska överraskningen Leicester, som besegrade Sevilla i åttondelsfinalen, fått en ny spansk utmanare i Atlético Madrid och Borussia Dortmund lottats mot AS Monaco.

”Väldigt speciellt”

Återstod gjorde då de fyra favoriterna (Atléticos och Dortmunds fans får ursäkta) i Real Madrid, Barcelona, Bayern München och Juventus.

De som vill undvika möten ligarivaler emellan fick sedan som de ville när Bayern lottades mot Real och Juventus mot Barcelona.

– Det kommer bli en fantastisk match. Båda klubbarna är historiskt framgångsrika i Europa och för mig är det ett väldigt speciellt möte. Vi är redo, säger Bayerns Xabi Alonson med ett förflutet i Real Madrid och som nu gör sin sista säsong i karriären.

Drömmatcherna krockar inte

45 minuter efter att lottningen slutförts kom också glädjebeskedet för de som vill se båda jättematcherna. Efter att spelordningen fastställts kommer Bayern–Real och Juventus–Barcelona nämligen inte att spelas på samma datum.

Den 11 april (med retur den 19 april) spelas Dortmund–Monaco samt Juventus–Barcelona. Följaktligen avgörs Atlético–Leicester och Bayern–Real den 12 april med returer den 18 april.

RÖSTA: Vilket lag vinner Champions Leauge?

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.