Fyra startspelare saknades för Real Madrid till kvällens drabbning.

Då tog Alavés tre viktiga poäng.

En tidig straff och en målvaktstavla hjälpte gästerna till en seger med 2–1.

Sergio Ramos dras med en lårskada. Dani Carvajal har skadat ljumsken och Karim Benzema fick en smäll mot Valencia och har inte spelat sedan dess.

Med dessa tunga avbräck blev det tufft för Real Madrid mot Deportivo Alavés. Gästerna chockade med en 2–1-seger.

Alavés fick bästa möjliga start på matchen. Efter bara fem minuter dömdes en straff till deras fördel, som Lucas Perez förvaltade utan problem.

Redan där kändes det som att luften gick ur Real. Trots att de blev bättre mot slutet av första halvleken kom de aldrig upp i den nivå som kan förväntas.

Marcelo dragen i håret

I slutminuterna av första halvlek blev det irriterat i hemmalägret. Marcelo blev dragen i håret i straffområdet, så ordentligt att han ramlade. Men domaren bedömde inte att det var straff, och ville inte granska situationen.

Och det blev dröjde innan Real gjorde sitt första mål. Innan dess utökade Alavés sin ledning, efter en målvaktstavla av Thibaut Courtois.

Han passade iväg bollen men den stoppades av Joselu, som kunde gå på skott direkt, och trots att Courtois slängde sig nådde han inte riktigt fram till bollen.

Det var först i 87:e minuten som Real spräckte nollan, genom Casemiro, och skrev slutresultatet till 1–2.

John Guidetti blev kvar på bänken hela matchen för Alavés.