Bekräftat: Johan Dahlin borta resten av säsongen

Av: Jonna Andersson

Publicerad:
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF:s Johan Dahlin, 34, blir borta resten av säsongen.

Axelskadan som Malmökeepern dragits med ett tag måste opereras.

– Vi ses igen nästa år.

Sportbladet avslöjade för ett par veckor sedan att Malmömålvakten Johan Dahlin blir borta resten av säsongen.

Nu bekräftar Malmö FF beskedet på sin hemsida.

– Den första prognosen tydde inte på någon större skada och till en början hoppades jag och alla runt omkring mig att det skulle räcka med en kortare rehabilitering för att bli bra igen. Men det gick inte som vi hoppades och därför måste jag nu opereras för att bli helt återställd, säger Johan Dahlin.

Borta resten av säsongen

34-åringen har inte spelat sedan augusti på grund av en överkroppsskada. Enligt källor till Sportbladet rör det sig om en axelskada.

– Efter en operation blir tiden knapp för att hinna spela mer det här året, men det fokuserar jag inte på nu. För mig känns det skönt att beslutet är taget och för att inte behöva stressa kommer rehabiliteringen ske i lugn och ro, sedan ses vi igen nästa år, säger Johan Dahlin.

Kollar inte efter annat

Enligt MFF:s sportchef Daniel Andersson är beskedet om målvakten ett tungt avbräck. Samtidigt säger han att klubben känner sig trygga i den målvaktsuppsättning man har.

– Johan är en fantastisk målvakt och en viktig spelare för oss, därför är det förstås tråkigt att vi är utan honom resten av den här säsongen. Men samtidigt har vi tagit hem Marko som har axlat ansvaret och levererat fina prestationer både i Allsvenskan och Europa.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.