Publicerad 2020-10-03

Manchester City har inte fått någon bra start på säsongen.

Mot nykomlingen Leeds tappade laget återigen poäng.

– Vi hade chanser att döda matchen, säger Pep Guardiola.

Manchester City tog kommandot om matchen direkt. Redan efter fyra minuter hade Kevin de Bruyne en frispark i stolpe. Bortalaget fortsatte sedan att skapa lägen och i den 17:e minuten kom utdelningen efter att Raheem Sterling spräckt nollan.

Leeds hade ett bra läge att kvittera i slutet av den första halvleken efter en försvarsmiss av City, men Ederson stod för en jätteräddning.

Nyförvärvet kvitterade

Leeds kvittering kom i stället i den 59:e minuten. Nyförvärvet Rodrigo Moreno, som byttes in i den andra halvleken, satte 1-1 efter en målvaktstabbe av Ederson.

City jagade ett nytt ledningsmål och ökade trycket sista 20 minuterna. Men Leeds var inte helt ofarligt och hade ett friläge i slutminuterna som Ederson räddade.

Matchen slutade dock oavgjort och City, som bara har vunnit en match av de första tre, tappade återigen poäng.

– Båda lagen ville attackera, bra match, rättvist resultat. Vi visste att Leeds skulle vara med till slutsignalen. Men med den situationen vi har med många spelare borta så visade laget ett otroligt uppträdande. Tyvärr vann vi inte, säger Pep Guardiola till Sky Sports.

Leeds klättrar efter poängen till en femteplats i tabellen.