Uppdaterad 2017-11-21 | Publicerad 2017-11-01

Tottenham hade aldrig vunnit mot Real Madrid.
Men på Wembley kom första segern efter Dele Allis, 21, show.
– Det var en fantastisk insats av oss, säger han efter avancemanget i Champions League.

Tottenham och Real Madrid spelade 1-1 senast på Santiago Bernabeu efter att Hugo Lloris storspelat. Real har sedan dess haft det tungt och åkte i helgen på förlust mot nykomlingen Girona.

På Wembley blev det ännu värre.

Tottenham, som fick tillbaka Harry Kane efter skada, tog ledningen i den 27:e minuten.

Dele Alli satte 1-0 efter att ha blivit fint framspelad av Kieran Trippier. Ytterbacken såg dock ut att vara i offside när han slog passningen.

– Jag tror faktiskt att han är offside där. Det ser misstänkt ut, säger Visats expert Glenn Strömberg.

Ronaldo reducerade

Real skapade flera chanser att kvittera efter målet, men det stod 1-0 i paus. Tio minuter efter vilan kom i stället tvåan. Alli gjorde sitt andra mål i matchen och Tottenham kopplade ett jättegrepp.

Dele Alli.

När Christian Eriksen sedan gjorde 3-0 exploderade Wembley. Cristiano Ronaldo reducerade med tio minuter kvar, men det räckte inte för mästarna.

– Det var en fantastisk insats av oss. Vi visste att om vi höll oss till matchplanen och höll tätt bakåt så skulle vi få chanser, säger Alli i Viasat.

Tottenham, som aldrig tidigare hade vunnit mot Real Madrid, är nu klart för avancemang i Champions League. Samtidigt kopplar Spurs ett jättegrepp om förstaplatsen i gruppen och kan i så fall slippa motståndare som Barcelona, PSG och Manchester City.

– Jag är glad över de två målen, men framför allt att vi vann, säger Ali.

”Han springer 150 mil om han
måste”

”Slits sönder”

Realtränaren Zinedine Zidane får svidande kritik efter förlusten. Mirror-krönikören John Cross skriver att förlusten kan leda till att ikonens framtid i klubben blir kraftigt ifrågasatt.

”Efter matchen stod Zidane helt själv vid sidlinjen, förnedrad och slagen. En av Real Madrids allra störste – en av deras stora ikoner – såg sitt rykte slitas sönder”, skriver Cross.

Zidane själv känner ingen oro.

– Jag är inte orolig och jag kommer aldrig att bli det. Vi hade chanser att kvittera, men vi hittade inte målet, säger han och fortsätter:

– I dag förlorade vi mot ett bättre lag.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se