Bekräftat: Wahlqvist lämnar Norrköping

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Linus Wahlqvist lämnar IFK Norrköping.

Försvararen har skrivit på för Dynamo Dresden.

”Grattis och lycka till Linus”, skriver agenten Martin Dahlin på Instagram.

Strax innan mötet med BK Häcken bekräftade IFK Norrköping att Linus Wahlqvist, 21, är nära en ny klubb. Kort därefter skrev Fotbollskanalen.se att Dynamo Dresden kommer bli ny klubbadress.

Affären har nu bekräftats av Linus Wahlqvists agent Martin Dahlin på Instagram. I ett inlägg skriver Martin Dahlin Management att Linus Wahlqvist kritat på ett fyraårskontrakt med 2. Bundesliga-klubben.

”Sveriges U21-landslagskapten och IFK Norrköpings-spelaren Linus Wahlqvist skrev precis på ett fyraårskontrakt med Dynamo Dresden. Här syns han med MDM-partnern Marcus Allbäck. Grattis och lycka till Linus”, går att läsa i ett inlägg där Linus Wahlqvist signerar kontraktet och poserar i Dynamo Dresden-tröjan.

Uppges kosta fyra miljoner

Senare bekräftades affären även av IFK Norrköping och Dynamo Dresden.

– De senaste åren har jag arbetat hårt för en utlandsflytt. Mitt fokus har alltid varit på Tyskland. Utmaningen i 2. Bundesliga innebär att jag tar steget till nästa nivå som fotbollsspelare. I slutändan var det ett enkelt val att välja Dynamo, eftersom de ansvariga väldigt gärna ville ha mig, säger Linus Wahlqvist till Dynamo Dresdens hemsida.

Den tyska sajten Liga-Zwei uppger att Dynamo Dresden betalar 400 000 euro, cirka 4,1 miljoner kronor, för Wahlqvist som hade ett utlöpande kontrakt med IFK Norrköping.

Första svensken sen 1995

I och med flytten blir Linus Wahlqvist den andra svensken genom tiderna att representera Dynamo Dresden. Säsongen 1994/1995 spelade Johnny Ekström i klubben.

Den gångna säsongen Dynamo Dresden på 14:e plats i 2. Bundesliga, två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Linus Wahlqvist har gjort sex a-landskamper och 26 U21-landskamper samt var med i det U17-landslag som vann VM-brons 2013.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.