Oväntade sågningen av Arsenal-backen: ”Ät en rå köttbit”

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHN SIBLEY / X03811

Arsenals uttåg ur Europa League har inte gått obemärkt förbi.

Lagets spelare har fått ordentliga kängor från olika håll. Den senaste i raden är den spanske högerbacken Héctor Bellerín – som kritiseras för sin vegandiet.

– Ät en rå köttbit, Bellerín! Det skulle hjälpa, säger den gamla fotbollsspelaren Alan Brazil.

Arsenal går mot en fiaskosäsong. Ligaspelet kärvar och i går förlorade engelsmännen Europa League-semifinalen mot Atlético Madrid med 0–1 (totalt 1–2). Laget missar därmed nästa års Champions League.

Efter matchen var det många Arsenal-spelare som kritiserades hårt för den bristfälliga insatsen.

Den före detta Arsenal-backen Martin Keown sa bland annat att mittfältaren Mesut Özil inte ”var värd att bära lagets tröja”.

Varit vegan i ett år

Nästa spelare att få sig en ordentlig känga var den spanske högerbacken Héctor Bellerín, som blev ifrågasatt efter matchen av den gamle Tottenham- och Manchester United-spelaren, numera talkSPORT-experten, Alan Brazil.

När Brazil fick reda på att Bellerín har varit vegan – och förlorat i muskelmassa – i ett drygt år kunde han inte hålla tyst. Han påstår att 23-åringen skulle bli bättre om han återgick till en köttdiet.

– Ät en stek mannen. Ät en rå köttbit, Bellerín! Det skulle hjälpa. Han var en bra spelare, men det är borta nu, säger han i sin radioshow Alan Brazil's Sports Breakfast.

Jämför med Costa

Tillsammans med kollegan Ally McCoist ifrågasätter han Belleríns kostval och jämför med Atlético Madrid-anfallaren Diego Costa som gjorde matchens enda mål i den andra semifinalen efter att han tryckte bort Bellerín i en duell.

Brazil avslutade med att kritisera alla veganer.

– Jag vet inte vad som hänt med honom, eller jo, förresten. Titta på Diego Costa, tror ni att han äter caesarsallad varje söndag? Veganer säger inte: ”Hej, hur mår du?”, de säger: ”Hej, jag är vegan”. Det är det första de säger, säger Alan Brazil.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.