"Mer intresserad av att vara tv-kändis"

Av: Martin Tolén

Publicerad:

Jagades av Man United och Dortmund – nu i reservlaget

Dag-Ellev Fagermo, tränare.
Foto: Bild: TV2
Dag-Ellev Fagermo, tränare.

Över en natt blev Rafik Zekhnini en jagad supertalang.

Över en annan natt verkar 17-åringen ha tappat allt och sågas nu av sin egen tränare.

– Han har varit mer intresserad av att vara tv-kändis än fotbollsspelare, säger Dag-Ellev Fagermo till TV2.

Det var i sommarens Europa League-kval som storklubbarna i Europa fick upp ögonen för den 17-årige Oddspelaren Rafik Zekhnini.

Den norske vänsteryttern låg bakom det mesta i anfallsväg när Odd ryckte åt sig en 3–0-ledning hemma mot tyska Dortmund (förlorade sedan med 4–3) och efteråt var tyske stjärnbacken Mats Hummels minst sagt imponerad.

– Seriöst? Är han verkligen 17 år gammal? Vad i helvete? sa Hummels efter matchen.

"Säger till tjejer: "Vet du inte vem jag är?"

Därefter har Zekhnini jagats av storklubbar som Manchester United och nämnda Dortmund, men när Odd mötte Sarpsborg i går fick 17-åringen sitta på bänken under hela matchen och efteråt sågades han längs med fotknölarna av tränaren Dag-Ellev Fagermo.

– Han är mer intresserad av att vara tv-kändis än fotbollsspelare och då kommer du inte att bli någon fotbollsstjärna, dundrar Dag-Ellev Fagermo till norska TV2.

Både Manchester United och Dortmund uppges ha haft representanter på läktaren i går för att fortsatt scouta talangen, men fick vända hem utan att ha sett en minut av Zekhnini.

– Det är inte lätt med det intresse som är runt honom. Men när du går fram till tjejer och säger: "Vet du inte vem jag är?", då måste du börja tränare hårdare, menar Fagermo.

Får spela i reservlaget

Rafik Zekhnini fick munkavle efter mötet med Sarpsborg och fick inte uttala sig i media om situationen.

– Han behöver få ner fötterna på jorden igen. Nu får han spela ett tag i reservlaget innan han får flytta upp i A-laget igen. Det finns bara två saker som kan sätta stopp för en fin karriär för honom. En allvarlig skada eller att han framför sin egen tränare tror att han är bättre än vad han är, säger Fagermo.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.