Leicester var på väg mot en femte raka seger i jakten på nytt kontrakt.

Men då klev Chelseas rutinerad garde fram och vände matchen.

Nu kan serieledaren säkra guldet redan på söndag.

Leicester har stått för en ordentlig uppryckning i Premier Leagues bottenkamp. Fyra raka segrar har tagit laget från en klar jumboplats ända upp övre nedflyttningsstrecket.

Och ett tag såg det ut som att inte ens Chelsea skulle kunna stoppa hemmalaget. I den tredje övertidsminuten på första halvlek gick nämligen Jamie Vardy i djupet och hittade in med en passning snett inåt bakåt som Mark Albrighton kunde sätta 1-0 på.

Det var första gången sedan 28 december som Chelsea släppte in första målet i en Premier League-match.

Ramires avslutade läckert

Det rubbade dock inte serieledarna. I andra halvlek klev det "gubbarna" fram. Först gjorde Didier Drogba, 37, 1-1 i 48:e minuten och sen satte John Terry, 34, 2-1 i 79:e.

– Vi fick en liten utskällning i paus sen tycker jag vi gjorde en lysande andra halvlek, säger John Terry i Viasat.

Avslutande 3-1-målet satte Ramires med en välplacerad bredsida i krysset kort därefter.

Därmed kan Chelsea säkra titeln redan hemma mot Crystal Palace på söndag. Seger då och festen på Stamford Bridge kan börja.

– Leicester spelade väldigt bra, men i andra halvleken kom vi tillbaka, vi ville se till att söndagens match kan ge oss ligatiteln, säger Didier Drogba.