Avslöjar Guidettis hjälp – som slutat i ny svensksuccé

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:

”Tro inte att alla svenskar är lika härligt galna!”

1 av 2

Simon Gustafson, 20, har slagit igenom med dunder och brak i holländska ligan.

Nu avslöjar Feyenoords sportchef att man har John Guidetti att tacka för att man vann dragkampen i somras.

Det var i somras som Simon Gustafson lämnade BK Häcken för spel i holländska storklubben Feyenoord. 20-åringen presenterades till pompa och ståt tillsammans med Dirk Kuyt, men starten i nya klubben bjöd på sporadiskt med speltid.

Men så i söndags presenterade han sig för den holländska fotbollen med ett mål och tre (!) assist i 5-2-segern borta mot Heerenveen.

Med den insatsen har han tagit ett bra steg mot att bli en ny svensk-favorit hos Feyenoord-fansen.

”Underbara historier”

Klubbens sportchef Martin van Geel tackar nämligen tidigare Feyenoord-anfallaren John Guidetti för att ha övertygat sin U21-landsman Gustafson om att välja Rotterdam-klubben.

– Det hjälpte att John berättade underbara historier om Feyenoord när de umgåtts tillsammans i svenska landslaget, säger Van Geel till De Telegraaf.

Enligt den holländska tidningen fanns det många, mer lukrativa, erbjudanden för Simon att välja i somras. Senast förra veckan avslöjade Palermo att man gått miste om svensken. Men enligt De Telegraaf valde Gustafson alltså att lyssna på Guidetti.

Henke och Kindvall inblandade

Vidare uppger tidningen att två andra Feyenoord-legendarer, Henrik Larsson och Ove Kindvall, agerat rådgivare inför flytten.

– Simon och Guidetti är helt olika människor. Medan Guidetti vill engagera publiken under hela matchen och presterar som mest när adrenalinet flödar gör Simon inga galna saker. Som en sann svensk har han bägge fötter på jorden. Ni ska inte tro att alla svenskar är lika härligt galna som Guidetti, säger Kindvall med ett skratt till den holländska tidningen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.