Häcken invigde nya arenan med seger

Publicerad 2015-07-05

Häckens 3–2 mot Helsingborg var ingen vanlig seger.

Det var en sprakande och böljande invigningsfest för nya Bravida arena.

– Nu har vi kommit hem till Hisingen, säger segerskytten Alexander Jeremejeff till C More.

Rambergsvallen finns inte längre. Ett år efter rivningen har en ny arena byggts upp på samma plats ute på Hisingen.

Under byggnationen har Häcken spelat sina hemmamatcher på Gamla Ullevi, där laget bara har tagit en seger på sex försök i vår. Behovet av en ny hemmaborg verkade därför stort på alla sätt.

Bravida arena invigdes i en solig och het match mellan Häcken och Helsingborg. Och det verkade som att lagen var på extra festligt humör, för båda prioriterade böljande anfallsspel framför feglir.

"Bra inramning"

Gästernas Robin Simovic satte 0–1 via ribban, men Simon Gustafson kvitterade före paus. I halvtid verkade 20-åringen glad över sin nya hemmaplan.

– Bra med folk, fin arena, bra med folk och bra inramning. Det är jättekul, sa Gustafson till C More och beskrev sedan Häckens spel som ojämnt.

– Vi har sekvenser då vi spelar bra, då vi flyttar bollen. Då öppnar det upp sig av sig självt. Sedan har vi situationer med tekniska misstag.

I andra halvlek fortsatte svängfotbollen. Helsingborg gjorde ett läckert ledningsmål då Peter Larsson nickade bakåt och Victor Pálson pangade in en volley från 20 meters håll. Kvitteringen till 2–2 var lika fin: entouchspel av Simon och Samuel Gustafson till Simon Sandberg som skickade vidare den direkt till Jasmin Sudic som bredsidade upp i nättaket.

Skruvade upp i krysset

Tio minuter från slutet avgjordes pangpang-matchen. Samuel Gustafson spelade in lågt till Alexander Jeremejeff som stod vid straffpunkten. Därifrån måttade han och böjde in bollen i vänster kryss.

Den mycket underhållande drabbningen slutade 3–2, vilket för upp Häcken på övre halvan av tabellen.

– Vi har spelat i Göteborg. Nu har vi kommit hem till Hisingen. Det känns bra, säger Jeremejeff till C More.