Publicerad 2015-04-09

Wendts och Hrgotas ”Gladbach” föll på straffar i tyska cupen

För två veckor sedan slog laget Bayern München borta med 2-0.

Men mot 3. Liga-laget Arminia Bielefeld räckte Gladbach inte till.

Bielefeld är därmed klart för semifinal i tyska cupen efter att ha slagit ut tre Bundesliga-lag i följd.

Wendt.

Borussia Mönchengladbach ligger på tredje plats i Bundesliga. Med åtta poäng ner till femteplacerade Schalke ser laget ut att få spela i Champions League nästa säsong och för bara två två veckor sedan bröt laget Bayern Münchens ett år långa hemmasvit.

Under onsdagens kvartsfinal i tyska cupen skulle man bara städa av Armina Bielefeld från tredjedivisionen – men så blev inte fallet.

Hemmalaget chockade storfavoriterna när Manuel Junglas satte dit 1-0 i den 26:e minuten inför 26 137 åskådare på Bielefelder Alm.

Men ordningen återupprättades bara sex minuter senare när Max Kruse replikerade på straff.

Straffar avgjorde

De flesta väntade sig total dominans av Gladbach men Bielefeld stod upp och höll jämna steg. 13-15 i avslut och 44-56 i bollinnehav visade statistiken när matchklockan passerat 90 minuter samt 30 minuters förlängning.

När det skulle komma att avgöras från straffpunkten var det Bielefeld som lyckades behålla kylan inför de fanatiska hemmafansen. Syndabockar för Mönchengladbach blev Raffael och Ibrahima Traoré som inte lyckades överlista Alexander Schwolow i Bielefelds mål.

Oscar Wendt, som nyligen blev uttagen i L'Equipes bästa elva, spelade hela matchen för sitt Gladbach.

Branimir Hrgota fick däremot ingen speltid och är fortsatt i frysboxen i den tyska storklubben.

Nya storklubb väntar

För Arminia Bielefeld, som redan slagit ut Werder Bremen och Hertha Berlin, väntar nu ännu en gigant i semifinalen.

Där står det klart att man kommer ställas mot Wolfsburg, tvåa i Bundesliga. Återstår att se om Wolfsburg blir den fjärde raka storklubben att förlora på Bielefelder Alm.

I den andra semifinalen ställs Bayern München, som ikväll besegrade Leverkusen på straffar, i ett stormöte mot Borussia Dortmund.