Uppdaterad 2016-07-01 | Publicerad 2016-06-30

Affane slog till med drömmål i Europa League-kvalet

För walesiska Bala Town var det klubbens största match i historien.

För AIK en halvdan inledning på Europa League-kvalet.

Amin Affane bäddade för den planenliga hemmasegern med ett drömmål i klubbens 'heliga' minut 27.

– Han gör bara snygga mål, säger Stefan Ishizaki.

AIK Fotboll

Walesiska Bala Town basunerade häromdagen ut på sin hemsida att laget förberedde sig för sin största match i klubbens historia.

Och för att laget, som består av amatörer, skulle kunna rå på AIK krävdes en bragdinsats.

Men AIK, som ställdes mot en hyperdefensiv, kunde kontrollera matchen från start till mål och även om det fanns lägen för en handfull mål till blev det till slut en 2-0-seger.

Affane med drömmål

Det unga anfallsparet Carlos Strandberg och Alexander Isak fick aldrig målskyttet att lossna.

Istället var det Amin Affane som bäddade för segern när han i den 27:e minuten drog till med ett drömmål. Samtidigt som AIK-publiken, som brukligt i den matchminuten hyllade bortgångna målvakten Ivan Turina, satte den 22-årige mittfältaren 1-0 med ett skott rakt upp i krysset på halvvolley.

Det fick de drygt 6000 fansen på plats att bli smått lyriska.

"Kommer växa"

– Han behövde det här. Det kommer få honom att växa ytterligare. Han är en riktigt bra och spännande spelare som behöver spela för att få upp sin fysik och få en genuin tro på sig själv, säger tränaren Rikard Norling om målskytten som inte fått så mycket speltid den här säsongen.

Affane ville inte prata med medierna efter matchen men lagkamraten Stefan Ishizaki berömde också talangen.

– Han har ordentligt med läder i dojan och vi säger ofta till honom att skjuta mycket. Idag gör han mål på sitt sämsta läge, säger 34-åringen.

Lagkaptenen också målskytt

I början av den andra halvleken kunde lagkaptenen Nils-Eric Johansson utöka till 2-0 efter en hörna.

Han stängde därmed matchen redan i den 52:e minuten.